NutriGenom

NutriGenom

Vaša DNK → samo Vaša ishrana

NutriGenom - novi genetički test koji će otkriti tajne Vašeg metabolizma

Zašto ne odgovara svima ista hrana? Zašto nemamo iste rezultate prilikom primene dijeta? Zašto nekome treba manje vremena da postigne bolje rezultate prilikom vežbanja?

Odgovor je jedinstvena genetika svakog pojedinca.

Genetičkim analizama saznajemo koje su karakteristike našeg metabolizma.

,,Know yourself to improve yourself,,

Upoznajte sebe, svoj metabolizam i gene i obezbedite adekvatan unos hranljivih sastojaka koji čuvaju Vaše zdravlje i u potpunost zadovoljavaju potrebe celokupnog organizma.

Šta nudi genetički test NutriGenom?

Kako do rezultata?

BRZO I LAKO SAZNAJTE KAKAV JE VAŠ METABOLIZAM!

NutriGenom test se radi samo jednom u životu, a rezultati će Vam omogućiti da svoje životne navike zauvek potpuno uskladite sa potrebama Vašeg organizma.

Ne preporučuje se unos hrane i pića i konzumiranje cigareta 60 minuta pre uzimanja brisa.

Procedura je ilustrovana na slici ispod:

Kako se izvodi NutriGenom genetički test?

Najčešća pitanja

Naših klijenata o NutriGenom testu

Šta Vam pruža NutriGenom?

NutriGenom test je analiza genetičkih varijacija koje su jedinstvene za svakog od nas. Naš cilj nije opšta dijeta koja odgovara samo malom procentu ljudi, već potpuna posvećenost Vama i potrebama Vašeg organizma. Uz personalizovani NutriGenom test saznaćete: koja je adekvatna iskorišćenost ugljenih hidrata, proteina i masti Vašeg organizma, da li ste skloni jo jo efektu ili gubljenju mišićne mase pre gubljenja masti prilikom vežbanja, koliko su osetljivi Vaši centri za glad i sitost, kao i da li imate predispoziciju za nakupljanje visceralnog masnog tkiva?

Put ka zdravijem načinu života i željenom fizičkom izgledu ne može da se zamisli bez fizičke aktivnosti. Ukoliko niste sigurni odakle da počnete ili šta bi trebalo primenjivati, NutriGenom će Vam pomoći. Saznaćete koja vrsta fizičke aktivnosti je u skladu sa Vašom genetikom i kako najefikasnije postići željene rezultate. 

šta je specifičnost testa?

Specifičnost testa je u analizi samo onih gena koji su uključeni u sistem za kontrolu telesne težine, na čiju efikasnost se može uticati promenom ishrane ili stila života i koji se značajno razlikuju kod svakog od nas.   

  • ApoA2 gen - proteina HDL čestica 
  • FABP2 gen – proteina koji učestvuje u resorpciji i oksidacii masti 
  • FTO gen - kontrolu unosa energije i osećaja sitosti, ,,gladni gen,,
  • ADRB2 gen - receptor uključen u pretvaranje molekula masti u energiju
  • ADRB3 gen - regulaciju lipolize i termogeneze 
  • PPARG gen - metabolizam masti
  • IL-6 gen - upalnih procesa   

šta je Meta shake- revolucionarni ,,meal replacement,, šejk?

U skladu sa potrebama, isključivo Vašeg metabolizma, Meta shake ima sve potrebne vitamine, minerale i hranljive sastojke. Ne sadrži laktozu, aditive i gluten i potpuno je pogodan za vegeterijance. Ukus vanile i veoma jednostavna i brza priprema učiniće ga neizostavnim delom Vaše ishrane.

Spoj nauke i modernog života?

Kroz evoluciju čoveka dostupnost i vrsta hrane su se menjali. Tokom kamenog doba ljudi su živeli kao nomadi i lovci-sakupljači. Živeli su u malim grupicama, hodali naokolo u potrazi za hranom i često menjali boravište kad hrane nestane. Dostupnost hrane je varirala i bilo je potrebno uneti hranu koja će omogućiti da se preživi naredni period bez hrane.

U Neolitu, najpre na istočnom Mediteranu čovek je počeo da koristi žitarice koje su rasle divlje na tim prostorima. Ovladali su tehnikama pravljenja oružja i oruđa i počeli sami da uzgajaju žitarice. Prvi poljoprivrednici više nisu lutali prostranstvima, hrana je bila dostupnija i odgovarala je uslovima koji su zahtevali dugotrajne i isrcpljujuće radove obrađivanja zemlje.

Ove promene dešavale su se postepeno i ostavljale trag u našem naslednom materijalu, DNK. Na genetičkom nivou te promene ostale su zapisane u vidu varijanti (polimorfizama) na DNK molekulu.

Šta nas čini jedinstvenim?

Sada svako od nas poseduje jedinstven skup polimorfizama koji nas međusobno razlikuju i njihova analiza daje nam odgovore na pitanja koliko efikasno možemo da obrađujemo makronutrijenate (ugljeni hidrati, proteini i masti)  iz hrane koje unosimo i koja fizička aktivnost je adekvatna za naš metabolizam. 

Danas se o ishrani i zdravom životu razmišlja na nivou nutrigenetike?

Nutrigenetika je nauka odnosa između gena, ishrane i životnih stilova. Podrazumeva oblast genetike koja opisuje interakciju gena i nutrijenata na molekularnom nivou:

  • Uticaj naslednih osobina, efekta genetičkih varijacija, polimorfizama na odgovor organizma na unos nutrijenata
  • Uticaj komponenata hrane na ispoljavanje osobina koje su zapisane u genima.

KAKO DO REZULTATA?

Pozovite nas: 069 2467098; 069 2467286

KAKO DO REZULTATA?

Sign In