CORONA VIRUS I 
MATIČNE ĆELIJE

CORONA VIRUS I  MATIČNE ĆELIJE

Dodatne mere predostrožnosti povodom pandemije Corona virusom

Famicord je, kao jedna od prvih banaka za matične ćelije iz pupčanika u svetu, uveo dodatne mere predostrožnosti povodom pandemije Corona virusom.

U skladu sa najvišim standardima AABB sertifikata za čuvanje matičnih ćelija od sada će matične ćelije svih klijenata Famicorda i Bio Save-a prolaziti dodatne analize kako bi bilo potvrđeno da matične ćelije nisu zaražene opasnim virusom.

Bezbedna procedura

Svi uzorci matičnih ćelija će se čuvati u posebnim odvojenim tankovima u karantinu dok se ne dokaže da porodilja nema znakove infekcije.

Bio Save lekari su na raspolaganju za sve trudnice koje razmišljaju o čuvanju matičnih ćelija, a imaju sumnju da bi Corona virus mogao predstavljati opasnost po njeno zdravlje i zdravlje ploda.

Matične ćelije uspešne u borbi protiv virusa

Matične ćelije se istražuju u terapiji brojnih oboljenja izazvanih virusima, prvi podaci govore da mogu da pomognu i kod infekcije Corona virusom a već postoje slučajevi pacijenata koji su izlečeni od infekcije HIV virusom primenom matičnih ćelija.

Matične ćelije iz pupčanika su jedno blago koje se može prikupiti samo na porođaju i može pomoći u lečenju brojnih bolesti i tako spasiti život mnogim obolelima.

Sign In